Reizen

'Be brave. Take risks. Nothing can substitue experience'

Travelhappiness. Dat heerlijke gevoel wat reizen in mij losmaakt. Ik ben niet snel gelukkig of blij. Maar reizen is voor mij het allerbeste wat er is. Waarom word ik er eigenlijk zo gelukkig van reizen? GEEN DAG IS HETZELFDE en ik als drukke ADD-er vind dat heerlijk, even uit die dagelijkse sleur. Relativeren is ook een waardevolle eigenschap die ontwikkelt als ik reis. Reizen is dé confrontatie met de wereld waarin wij leven. Wij hebben het in Nederland namelijk behoorlijk goed en het merendeel van onze problemen valt wel mee!
Op mijn reizen ontmoet ik vaak inspirerende mensen. Dit zijn andere reizigers of de lokale mensen. Deze mensen kom je minder snel in het dagelijkse leven tegen. Het is inspirerend en motiverend om met deze mensen een gesprek te voeren. Als ik terugkijk naar de afgelopen jaren, dan poppen gelijk een aantal dierbare momenten op en dat zijn allemaal momenten die ik op reis beleefd heb. Onbetaalbaar, uniek en super speciaal!
Wanderlust

Not all who wander are lost

Ik kan uren rond lopen in een andere stad - niet eens perse en ander land - waar ik nooit eerder ben geweest. Ik kan uren zitten op bijvoorbeeld de Dam en mensen kijken. Fantaseren hoe ze leven of ze kinderen en huisdieren hebben en wat hun dromen zijn. Reizen maakt mij zelfverzekerder. Natuurlijk gaat er altijd vanalles mis als ik reis en moet ik de problemen oplossen. Er zijn diverse keuzes die je moet maken op een dag. Maar wat is nou het mooie? Ik merk dat het mij allemaal lukt en lukt het me niet accepteer ik dat ook! Tijdens het reizen moet ik mijn grenzen verleggen. Dit zorgt ervoor dat ik trots op jezelf kan zijn maar vooral gelukkig kan zijn!
Adventure

There is no reason to stay home

De wereld kent ontelbaar veel natuurparken, die bovendien enorm verschillend van elkaar zijn. Vulkanen, spuitende geisers, ongerepte bossen, ruige kustlijnen, gouden stranden, fjorden en gletsjers. Torenhoge kalkstenen rotsen contrasteren met het azuurblauwe water en de pittoreske boten. Maar ook de onbekende winkeltjes met aparte zilveren sierraden, kunst galleries, kleding winkels, versierde bars. Er is zoveel meer te zien dan in je eigen omgeving
Alleen

Reizen kan ik ook alleen!

Ik vind reizen samen geweldig maar ook alleen vind ik het helemaal niet onprettig. Je bent met een (huur) niet gebonden aan vaste vertrek- en aankomsttijden wat heerlijk is maar als ik alleen ben hoef ik met niemand rekening te houden. Ik kan namelijk uren rond lopen in een kunst atelier of een museum. Ik kan uren mensen kijken zonder de behoefte te hebben aan een gesprek. Als ik oneindig veel geld had was ik oneindig vaak weg van huis. Als ik aan het reizen ben voel ik me vrij. Echt vrij. Iedere dag ligt de wereld aan je voeten en kan ik kiezen hoe je die dag gaat besteden. Maar dat is het niet alleen. Doordat ik in een onbekende omgeving bent, wordt het gevoel van vrijheid versterkt. Niks ligt vast. Ik hebt het voor het zeggen!

Ik ben een echte reisjunk. Als ik een tijd lang vast zitten in de dagelijkse sleur en tussen vier muren overvalt mij een gevoel wat bijna gelijk staat aan depressie. Ik voel mezelf dan echt zo rot. Ik moet reizen. Ik moet ontdekken. Ik moet zien. Ik moet leren. Ik moet voelen. Ik moet proeven. Ik moet alles wat ik met alleen thuis blijven niet kan! Ik kan niet genieten op de mooiste bountystranden onder een paar schitterende palmbomen. Voor mij is twee weken lang op een all in ressort helemaal niks. Ik vind zoiets verschrikkelijk. Op deze pagina zal ik de foto’s plaatsen die ik gemaakt heb op mijn reizen ; de echte vakanties, de stedentripjes maar ook tussen het urbexxen door!

Content is protected. Right-click function is disabled.