Photoshop

My artworks

Photoshop art. Photoshop is simpel uitgelegd een pixel bewerkingsprogramma. Je kan ermee tot de pixel nauwkeurig mee bewerken. Photoshop wordt vooral geassocieerd met de modellenwereld. Maar met photoshop kan je zoveel meer. Je kan er in tekenen, clonen, gummen. De mogelijkheden zijn oneindig. Je kan bijvoorbeeld het hoofd en de veren van een gans op een tijger zet en je hebt “een gagijr”. Het bestaat helemaal niet maar je kan de wereld laten geloven van wel en dat vind ik het mooie eraan. Het kunnen spelen met surrealistische grenzen.

Photoshop is voor mij creativiteit in een modern jasje. Waar ik vroeger heel graag knutselde als klein kind bewerk ik nu heel graag. Begrijp me niet verkeerd ik vind knutselen nog steeds heel leuk om te doen maar ik kan in photoshop ook echt de tijd vergeten. Ik begin met een “blanco canvas” en voor dat ik het weet is het midden in de nacht en heb ik een sprookjesachtig tafereel gemaakt -met enige regelmaat aangevuld met een duister randje-.

Wanneer het tijd is om los te laten doe ik dat ook. Ik bewerk nooit een kunstwerk twee keer. Ik start gewoon zo snel mogelijk een nieuw project. Een ding wat ik mezelf is voorgenomen is dat ik nooit in het verleden wil photoshoppen. Iets wat je af hebt moet zo blijven. Van “De nachtwacht” is er immers ook maar 1!

You can hardly turn around and not see something that was done in Photoshop.

Photoshop came out of painting, and now it's going back to painting!


“You can Photoshop something, put it out,
and everyone believes it.”