Photoshop

'Digitally using Photoshop image-editing software.'

Ik maak geregeld voor de verandering kunst op digitaal papier omdat ik dat dan al zolang weer niet heb gedaan. Omdat ik echt even mijn hoofd leeg moet maken. Of omdat ik me verveel. Of omdat ik me emoties niet goed plaatsen. Of omdat ik een creatieve boost in me heb en ik die gehoor moet geven. Welke reden het ook voor mij is ik maak elk digitaal ontwerp met even veel liefde.
Ik ben de handelaar en ik ben de eeuwige twijfel. Ik besta uit weten wat ik wil of totaal niet weten wat ik wil. Ik besta uit remmen en keihard gas geven. Ik besta voornamelijk uit mijn hart maar heel soms redeneert mijn hoofd en is die de baas. Ik besta uit contradicties behalve als ik ``kunst`` maak ; dan twijfel ik nooit.

Mijn werk is te esthetisch om te shockeren wil ik zelf graag geloven. Maar mijn werk shockeert wel eens.. Omdat ik dus heel erg speel met contradicties. Licht met duister. Goed met slecht. Jong met oud. Dood met levend. Blij met bedroefd. Dapper met angst. Aanwezigheid met absentie. Afbraak met opbouw. Figuurlijk met letterlijk. Realistisch met idealistisch.

Kunstzinnig

Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan.

Wie voorbij de standaards kijkt, ziet inderdaad dat het mij absoluut niet om de shock te doen is.Ik weet dat mijn werk soms wat emoties op kan roepen. Het gaat mij niet om de shock. Het gaat mij erom dat degene die mij werk ziet iets voelt of iets denkt. Positief, negatief, verdrietig, blij, verwonderd, woedend, verbaast, vol walging, verontwaardigd, geïnspireerd. Het maakt me niet uit wat het is als er maar bij de ander iets gebeurd!
Iemands vrijheid is niet groter dan zijn fantasie.

Surrealistisch

Uitgevoerd in een hyperrealistische stijl probeer ik beelden samen te stellen in absoluut onverwachte, verrassende (zo niet schokkende,) combinaties die spelen met de werkelijkheid. Ik probeer zo veel mogelijk mijn fantasie de vrije loop te laten. Ik wil niet erbij nadenken dat een olifant niet op een glazenhuis kan staan, of dat een mens niet in een paddenstoel huisje past. Ik wil gewoon creëren wat ik mooi vind ; noem het droombeelden!
Creativiteit is zien wat iedereen ziet,
maar maken wat niemand doet!

Inspiratie

Salvador Dali is een van de bekendste surrealistische schilders.

Als ik ooit iets leuk vind om te doen dan is het wel photoshoppen. Beginnen met een blanco canvas. Schilders kunnen altijd zeggen dat hun schilderij slecht belicht is.. Ik kan me nergens achter verstoppen. Ik wil me trouwens nergens achter verstoppen ook. Ik wil gewoon mijn fantasie, gedachten, gevoelens, ideeën en alles wat mij mij maakt samen voegen tot een canvas. De wereld spiegelt zich soms tegen over mij, vermenselijkt zich soms nog steeds tegen alle hardheid in die hedendaags zo kenmerkend is.. Ik objectiveer het, bewonder het en draag het hele plaatje over tot een digitaal kunstwerk.

Voor volledige foto’s van alle photoshop creaties verwijs ik je graag door naar mijn flickr.

Klik hier ; www.Flickr.com/Janedewaard

Content is protected. Right-click function is disabled.