Mijn naam is Jane de Waard
& ik ben kunstenaar bij pakjekunst!

Ik droomde als klein meisje al van twee beroepen ; Ik wordt advocaat of circusartiest!

Uiteindelijk ben ik alle twee niet geworden. Maar werd ik “kunstenaar”. Een kunstenaar is een persoon die kunst maakt als beroep of uit liefhebberij. Een kunstenaar gebruikt zijn/haar creatieve begaafdheid om werken te maken.  Het beroep kunstenaar is geen beschermd beroep. Iedereen kan zich een kunstenaar noemen of kan een kunstenaar genoemd worden. Maar sinds 01-06-2019 ben ik officieel kunstenaar bij pakje kunst!

En ik vind het geweldig!!

Ik ben altijd al creatief geweest. Of artistiek aangelegd of hoe je het maar noemen wilt. Van kleins af tekende ik, schreef ik, knipte, plakte, vouwde en lijmde ik. Hoe ouder ik werd hoe meer ik mijn eigen stijl ontdekte. Ik speel namelijk heel graag met contradicties en tegenstrijdigheden;  jeugd met dood, licht met duister, goed met slecht, kalm en kwaad, rustig en onrustig etc etc. Maar ook hou ik heel erg van de surrealistische kunstvormen. In mijn werkje zie je dit ook heel erg terug. Ik speel met de werkelijkheid.

Mijn werk kan je kopen in de pakjekunst automaat in het stedelijk museum van Schiedam; ( dinsdag t/m zondag van 11.00 –  17.00 uur Hoogstraat 112 ,3111 HL , Schiedam)

Klik hier om door gelinkt te worden naar pakje kunst Schiedam! Waar ik tussen de kunstenaar bij sta

———————————————————————————————————————-

Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit oude mechanische sigarettenautomaten voor slechts €4.  In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen.

Je trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, noem maar op.

Pas op!
Kunst kan verrassen, verwarren, ontroeren, irriteren, et cetera. Om haar ten volle te bevatten heeft kunst een incubatietijd.