About Me


TAKE YOUR DREAMS; SERIOUSLY
Niemand, heeft je morgen beloofd. Leg zo veel mogelijk vast, niet alleen op beeld maar ook in je herinneringen en uiteraard in je hart!

Fotograaf/Designer/Schrijver/Dromer/Kunstenaar/doener

Jane de Waard


Ik fotografeer, ik creëer, ik ben kunstenaar, ik reis en ben veel op avontuur!
Daarbuiten lees ik graag, schrijf ik graag, bezoek ik met enig regelmaat theaters, bioscopen, eetgelegenheden, vrienden, familie, gamehalls etc etc. Ik leef ♥

Een paar jaar terug kon ik niet eens mijn eigen dorp meer af – door lichamelijke ongemakken -, nu schiet ik in (verre) landen foto’s van de meest bizarre en mooie dingen!
Ik ben dus Jane en kom uit Rotterdam. Vroeger was ik een etter, haantje de voorste een eend die bleef kwekken. Nu herken ik mezelf vaker in stiltes tijdens vlotte gesprekken. Vroeger trapte ik overal tegenaan en ging overal tegenin, goedbedoeld advies sloeg ik in de wind. Nu voel ik mezelf steeds meer als de wind, ik ontspan steeds vaker want alles waait vast wel weer over.

Ik was vroeger al zo’n meisje dat graag avonturen wilde beleven. Wilde avonturen. Stoere grote jongens uitdagen met vieze scheldwoorden die ik zelf natuurlijk ook weer op het schoolplein had geleerd om gillend van de pret wegrende als zij achter ons aan kwamen. Verlaten kraakpanden bezoeken “waar misschien wel zwervers of boeven” zaten. Stil zitten kwam en komt niet in mijn woordenboek voor. Ik ben en blijf een geboren avonturier met bijzondere dromen en heb een klein breekbaar hart!
Ik ben inmiddels gelukkig wel volwassen en daarmee een fotografe en een kunstenares geworden (bij pakje kunst). Als de wereld begrijpelijk zou zijn zou er geen kunst bestaan.

Ik fotografeer hele verschillende dingen ; verlaten locaties zoals kastelen, landhuizen , auto kerkhoven, ziekenhuizen, pretparken, fabrieken etc etc. Maar ook vind je me regelmatig fotograferend terug op kickboks evenementen of in op de straten op zoek naar streetart of een mooi stukje architectuur. Mijn fotografie werken zijn dus ook heel uiteenlopend. Ik sta liever voor achter de lens dan ervoor. Niet uit onzekerheid maar door een camera kijkend zie je zoveel meer. Kleine details en grote dingen die je anders zomaar over het hoofd zou kunnen zien.


Behalve dat ik heel graag fotografeer maak ik ook onwijs graag photoshop art creaties. Digitale kunst. Een blanco canvas waarop ik mijn fantasie en gevoelens op weer kan geven. Als kind was ik altijd al gek op knutselen, freubelen, tekenenen. Nu doe ik dat nog steeds graag alleen in een modern jasje.

In alles wat ik doe en maak zowel fotografisch of qua digitale kunst ben ik compleet Autodidact. Ik heb geen grafische achtergrond of scholing. Veel oefenenen en veel doen bracht me waar ik nu ben! Mijn photoshop creaties zijn heel vaak vol met contradicties. Jong vs oud, licht vs duister, realistisch vs onmogelijk, goed vs kwaad. Mijn werk is het beste te beschrijven als surrealistisch! Mijn werk is daardoor soms wellicht ook wat shockerend omdat ik met grenzen spelen kan die helemaal niet goed samen gaan. Zo is het niet bedoeld ; door pijnlijke onderwerpen aan te snijden zorg ik daarmee wel dat dat soort onderwerpen bespreekbaar kunnen worden. En gelukkig kan kunst ook ontroeren en raken!

DE WERELD IS HEDENDAAGS ZO HARD.. IK BEN EEN DROMER EN EEN KLUSSER. IK SCHAAF HIER EN DAAR DE SCHERPE RANDJES ER GRAAG VAN AF EN BRENG ER WAT MOOIS VOOR TERUG!
IK NEEM GEEN FOTO, IK MAAK DE FOTO!

Een kijkje in mijn leven en wat ik fotografeer!

Leave a reply


Leave a Reply

Your email address will not be published.