Streetart

Streetart - Urban

Streetart ; Officieel valt onder streetart “Street art is een kunstvorm gerelateerd aan de graffitibeweging. Onder street art vallen diverse illegaal of legaal aangebrachte kunstuitingen aan de openbare weg die niet onder de pure graffiti vallen en evenmin tot de officiële kunst behoren. Street art komt voor in de vorm van stickers, sjabloondruk en posters, maar ook eigenmachtig geplaatste beelden, muurschilderingen en mobielen vallen hieronder.”
Voor mij is streetart o.a graffiti en alles wat kunstzinnig te noemen is en op straat openbaar te bekijken en te fotograferen is. Een voorbeeld van street art in Amsterdam is de saunaman maar zeker ook Zene. Internationaal is Banksy een bekende artiest binnen deze beweging. Het verschijnsel is ontstaan in de jaren ’70 en werd toen gebruikt om politieke standpunten duidelijk te maken. Later verdween het fenomeen weer naar de achtergrond en het dook pas weer op in de late jaren 90

Mijn favoriete graffiti kunstenaars zijn ; (uiteraard) Banksy in Malaga ben ik ook naar een speciaal museum geweest wat een expositie gaf van zijn werk. Maar ook vind ik het werk van Klaas van der linden geweldig met al zijn skeletten, of Nina valkhoff met al haar natuurlijke ontwerpen, Cpill, Gijs van Hee, Super A, Telmo miel, Smug, Nunu viegas, Bier en brood, Mr june en natuurlijk Roa mogen niet ontbreken.

Wat ik ook geweldig vind is het werk van Spencer little die met ijzerdraad de meest bijzondere creaties weet te maken. Er is zoveel schitterende straatkunst te zien en op deze pagina laat ik de werken zien die ik het meest bijzonder vond en daarom ook gefotografeerd heb!


People say graffiti is ugly, irresponsible and childish... but that's only if it's not done properly.


I laugh at the way some people think graffiti is all selfish tagging and vandalism. Thoughtful street art is like good fiction – it speaks out on behalf of everyone, for us all to see.