Ik weet dat veel mensen het oneens met me zullen zijn maar voor mij staat fotografie en mijn andere creatieve hobby’s voor geluk! Voor mij kan een goede creatieve uitlaatklep wonderen verrichten voor zowel mijn geestelijke als lichamelijke gezondheid en mijn algemeen geluk.

Het feit dat fotografie en creativiteit mij dwingt om dingen te zien volgens nieuwe invalshoeken en nieuwe perspectieven maakt dat ik er zo veel van leer! Een van de geweldige dingen van fotografie voor mij is dat het een activiteit is die gepaard kan gaan met vele andere activiteiten: wandelen, reizen, roadtrips, dierentuin – festivals – theater -bezoeken, bijeenkomsten met vrienden en familie, enz. Het houdt mij van de bank!
En juist het bewerken van foto’s of maken van totaal niet creaties in photoshop drukt me weer in de bank om op de stoel. Daarmee vind ik dan ook weer rust. Het hele creatieve gedoe geeft me activiteit en rust!

Door de jaren heen heb ik zoveel gefotografeerd. Van de meeste bijzondere dingen tot de meest normale dingen. Ik ben in zoveel verlaten locatie’s geweest en ik ben op zoveel spoken word avonden geweest. Ik ben naar alle Castlefest edities vanaf 2013 maar ook heb ik bijvoorbeeld een moeder mogen fotograferen in haar zwangerschap toen de vader van het kindje kwam te overlijden. Ik heb een shoot proberen te maken waar de vader als een engel toch op haar zwangerschap foto’s staat. Ik stond op de ring bij kickboksgala’s of trainingen waar mensen mooie partijen wonnen of knockout geslagen werden.. Overal stond ik met mijn neus boven op! Ik kwam thuis met de meest grappige, rakende, ontroerende, verdrietige verhalen. Ik kwam thuis met inspiratie maar ook wel eens met tegenzin. In opdracht foto’s maken is leuk maar als je door 2000’s foto’s moet gaan is en blijft het een klus.

Maar ik had het voor geen goud anders willen doen of allemaal willen missen!