Fotografie

Voor mij is fotografie niet alleen een uitlaatklep maar ook een vorm van ontspanning. En een echte passie! Door de jaren heen heb ik dan ook echt van alles gefotografeerd ; Urbex, kickboksen, natuur, architectuur, streetart, graffiti, theater voorstellingen, portrait en gezins shoots, opspattend verf, dieren etc etc. Doordat ik zoveel heb gedaan heb ik ook echt voor mezelf kunnen ontdekken wat ik echt leuk vind om te doen en wat mij minder trekt maar ik kan oprecht niet zeggen dat er ooit iets is geweest wat ik helemaal niet leuk vond om te fotograferen!

Ik ben autodidact en door de jaren heen heb ik veel geleerd van dat vele experimenteren. Ook met het na bewerken van foto’s ben ik door de jaren heen zo gigantisch gegroeid. Ik schiet natuurlijk al jaren niet meer op automaat alles wat ik doe gaat op M (Manual – handmatig) en inmiddels weet ik meer van “iso en diafragma etc” dan ik ooit had kunnen vermoeden.

Ik begon met mijn telefoontje (Foei, dat mag je helemaal geen fotografie noemen) erna werd het actie camera van een goedkoop merk die het overigens prima deed maar waar foeilelijke bollende foto’s uitkwamen. Dat probleem bleef ook toen ik overstapte naar een Gopro Hero 2 en dus besloot ik een echte camera te kopen. Dat werd een Canon 1100 en erna ben ik nooit meer van canon afgekomen! Canon en ik wij passen bij elkaar. Hedendaags ben ik een trotste en blije bezitter van een Canon Mark IV en zijn mijn twee favoriete lenzen die ik gebruik een “Canon 24-70 2.8 ii en de Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art”. De een is een allround objectief en de ander een groothoek objectief. Doordat ik meerdere camera’s heb gehad over jaren weet ik inmiddels dat niet een camera een foto mooi maakt maar de fotograaf die hem bediend!

Ik zou mijn geen leven meer willen en kunnen voorstellen waarin ik niet fotografeer. Fotografie maakt mij oprecht gelukkig!

The best thing about a picture is that it never changes, even when the things in it do.

The best thing about a picture is that it never changes, even when the things in it do.


“I really believe there are things nobody
would see if I didn’t photograph them.”